Sitter i skytte-lokalen. Det är sjukt var...

Sitter i skytte-lokalen. Det är sjukt varmt här inne så man springer och dricker vatten hela tiden. Nya hallen är stor och fin, lär ju gå vilse i den i början. Har bara varit vid cafét och i skytterummet, men inte så andra halvan. Vi stod och sköt för att locka till oss folk som ville prova på. Jag står där, helt fel skor, och vinglar då ja kunde röra fötterna alldeles för mycke i skorna. Så jacka och handske, och gevär mot tavlan, vinglandes. Herregud vad ovant de var nu efter uppehållet som varit. Det kom dit en hel del folk som ville prova på. Och många av dom frågade om medlems-avgifter och mer information. Kul, hoppas de kommer fler gånger! Sen var den en liten tjej som jag skulle hjälpa, hon va runt elva år. Och varje gång hon tröck av skrek hon till jätteljust. Hon satt som jag gjorde i början, som en makaron:-D Sen efter det gick hon och hoppade av glädje, så söt. Men nu måste jag fortsätta hjälpa en liten kille här, han har fastnat i stolen.


måste sova snart

Sitter och tittar på Raise youre voice. Inte sett filmen innan och har bara hört gott om den.
Idag har jag hunnit med en hel del här hemma faktiskt. Börjar bli frisk!

Skolarbeten

Städat lite i rummet

Kollat på film

Badat

Ätit, *oj

sparat arbeten på minnes sticka så ja kan skriva ut på söndag

Varit barnvakt

Ja det är nog allting som jag har hunnit med idag. Blev en hel del och jag är så glad över att jag bara har ETT stort arbete kvar att lämna in. Hade sex stycken från början så då kan man säga at jag var rejält stressad. Betygen sätts nu på onsdag så jag måste lämna in Samhälle-arbetet senast på tisdag, men helst på måndag.

Imorgon är det Lördag och invigning i nya Hölö-hallen!
de har byggt en ny för att den vi hade var alldeles för liten för att man äns fick ha idrott där. Så ny fritidsgård, nytt café, Ny skyttehall och en ny idrottshall. Ska bli spännande att se hur det ser ut. Och om vi fått elekrontavlor i hallen. Mycket skönare att skjuta på dem så man slipper trycka fram och tillbaka tavlorna och räkna poängen, när de istället visas på en skärm?

Men det får vi se imorgon, Nu måste jag gå och lägga mig så jag kommer upp vid tiotiden i morgon, som för min del är väldigt tidigt!!



Visstja

Jag glömde att säga en sak, bilden talar för sig själv :)


Hemma

Ingen skola idag inte. Är fortfarande lite småsjuk här hemma. ska egentligen sitta och skriva samhälleuppgifter men jag har inte alla papprerna på de. Den skulle varit inne i onsdags *woops*
missade den. Tror jag va hemma då också..



Sitter och kollar igenom gamla bilder som ja lagt upp när ja först startade att blogga. Lite förändring men inte så mycket, eller vad säger ni ?

vissa saker vet jag itne hur jag ska tolka
Det här var i april 2007, mörkbrunt,  två månader senare var mitt hår helt lila, tyvärr har inte jag några bilder på det






September 2008, Brunrött som skiftade i lila toner





November 2008 suddig bild, men hade mörkbrunt hår där








Juni 2009, orange med rödbrunt






September 2009, Brunt med turkosa slingor






Oktober 2009 Brunrött med orangea skiftningar






November 2009, Rött och Svart






December och Januari 2009/2010  mörkmörk Brunt och Blått




Februari och Mars och April 2010  Brunt och svart




Maj 2010 Svart med några få Rödlila nyanser.



Undrar vad som kommer näst, mina hårplaner börjar redan falla på plats och jag ska snart dra igång ett nytt hårprojekt. Jag gillar att ändra på håret då jag rätt snabbt tröttnar på att ha samma färg alldeles för länge.  Vad det blir återstår att se ;)

Nu ska jag gå ner och göra lite mat till mig själv och till bror min, efter maten ska jag börja med mitt samhälle projektarbete!



Konsten att sälja sina värderingar – gratis!




Jag funderar på varför människor tänker som de gör, varför de har vissa värderingar som liknar andra värderingar, både skrivna sådana, men också värderingar som skapats tex. utifrån grupptryck, hot och/eller mode.


Somliga människor är så osäkra. De följer strömmen för att "hänga med gänget". Somliga lägger sig ned för andras godtyckliga önskningar eller teorier – vissa säljer sina värderingar gratis genom att gå med i en religion och följa den någorlunda. Genom att följa något – så har man inte tänkt till själv.


Ett exempel: Du ser två halsdukar, båda är likadana i princip men den andra har ett märke som tydligen är inne i ditt samhälle just idag. Just denna märkeshalsduk tycker du är värd 200% mer pengar än den andra utan detta "exklusiva" märke (som egentligen hade en tillverkningskostnad på 60 öre) och du skulle då välja märkeshalsduken eftersom den ger dig mer "poäng/respekt" hos dina kretsar. Men egentligen är det ju bara någon som har hittat på att märkeshalsduken är "bättre" och mer "värd" än den andra? De är ju utav samma material och håller värmen lika bra? Så du väljer bort den objektiva sanningen i ditt ställningstagande och går utifrån medmänniskornas åsikter som egentligen inte handlar om kvalitén eller produktens egentliga syfte!?
Ett annat exempel:
Du går med vänner på en fest som baseras på att dricka alkohol och umgås – du tycker inte om vännerna runt om dig men du vill inte känna dig utanför.
Därför, kan du kanske inte ta ansvar för egna tankar och väljer att näst intill tom. göra som dina vänner ber dig om för att inte bli utfryst eller mobbad?
Men egentligen är du kanske emot alkohol och fester i synnerhet men ser detta som en utväg från att tänka till?
Men varför följer folk idealen?
Idolerna? Religionerna? Tidningsskvallren? De godtyckliga åsikterna från vänner och människor man ser upp till på ett eller annat sätt?
Enligt mig
, så borde man ta vara på sin tid och verkligen fundera!
Vad är egentligen rätt och fel för mig? Vem är jag egentligen? Vem är det jag vill utstråla? Vad står jag för? Ska jag våga stå kvar vid detta? Är det värt att Gå miste om saker för att med några procent chans hitta lösningar på sina problem eller livets gåtor?
Tänk till! Ställ dig frågorna.


Det finns väl ingen orsak att man ska göra något man egentligen inte vill? Vi kan glömma fängelsestraff som exempel, för då har man gjort något fel – och då bör man även veta konsekvenserna. Vi kan även glömma arbete, för visst vill du ha lönen som är väldigt viktigt för just Din ekonomi?


Jag såg mig själv som den person som inte vill ha några vänner runt om mig, inte ha några problem och gärna skapa ett någorlunda egoistiskt liv, men detta beror inte på att jag inte kan umgås med människor eller att jag är emot någon människa utan det har med att göra att jag anser att tex. Viss vänskap inte rankas högre än min egentliga lust och vilja!


Jag vill helt enkelt inte uppoffra min ensamhet för några vänner – som sedan lär dra mig i skiten på ett eller annat sätt. Jag vill absolut ha vänskap, men det tar tid att bygga upp sådan.

Jag ser ensamhet som ett bättre alternativ än att sitta och dricka några "bärs" och hälla i sig vodka på tvären med personer som man i många fall inte ens känner.



Vad som är snyggt är en godtycklig åsikt. Det är väl ingen tidning eller kändis som ska bestämma att "just denna tröjan ska vara snygg" eller att "denna frisyren ska vara snygg" det finns ju inte! Alla tänker olika, alla tycka olika och alla kommer fram till olika teorier.

Om man inte valt att följa just någonting som driver en bort från det egna tankesättet!

Du lever livet en gång.

Du har en chans att skapa det livet går ut på: Upplevelserna och Erfarenheten.

Din tid är inte obegränsad.

Du har möjligheter att välja för att nå till just målet med ditt liv.

Är målet att dricka och röka varje helg sedan 11 års ålder?

Eller är målet att umgås och ha det trevligt med folk du trivs med samt ha en underbar väl samlad familj som du kan vända dig till när det blir kris? Vad är målet?

Vad är DITT syfte med DITT liv?


Du kan inte fuska dig genom livets problem – för det kommer med stor sannolikhet straffa dig ekonomiskt, socialt eller fysiskt i slutändan.


Vänta inte.

Inse nu.

Finn dig nu.

Lev det liv du vill innerst inne leva.

- Följ inte nödvändigtvis normen, följ ditt hjärta, din egentliga vilja.

 


Jag är inte ute efter att förändra dig eller att få dig sluta göra något du brinner för - men jag tycker att du bör fundera på några av punkterna jag tog upp pga. att det är många som hoppar över just det. Förmågan att göra rätt för sig har inte alla i ryggen.

 

 

 



Tänk efter.


100521

Satt och tänkte på en sak
hur dålig en himla massa människor har. Okey jag har också det. Men jag har intsett en sak.

folk kommer alltid att försöka trycka ner er. folk kommer alltid att försöka komma på de mest elaka, hämska  saker att säga till er eller att göra emot er.  elaka människor kommer alltid att finnas.  Jag påstår inte att jag är "guds barn" att jag aldrig är elak, utan visst  jag är bara mänsklig.  Men det är någonting jag får jobba vidare på.
Att dömma människor väldigt snabbt är inte bra och det vet jag om.
Låt alrig någon trycka ner er, för ni är värda mycket bättre.

Visst. alla har sina dagar, men man kan inte alltid skylla på det?






Fått massa mail PM på bilddagboken om att jag härmar massa folk om grejer.
du e wannabe den och den och hon är wannabe dig och den och du och han -..... blablabla

jag är bara mig själv, jag skiter i vilket om ni tror att jag är wannabe ngn?
eller om ngn är wannabe mig? fine, det är as kul att kolla in dom människorna, och tack till er som tippsar :D men faktiskt... så BRYR jag mig inte ett jävla piss om den, hon eller han. ville bara säga det, :)




Gammal bild.

.

I dag blev jag nästan överkörd av en buss. (: Jag stod där på vägen och var helt inne i mina egna tankar...

18 Maj

Ligger i sängern efter att ha fått i mig lite mat. Stuvade makaroner och falukorv blev det. Jag och lillsystern började sjunga på "jag vill ha blommig falukorv till lunch" medan vi gjorde iordning de haha!

Ligger i sängen och har precis ätit lite mat. Stuvade makaroner och falukorv blev det. Jag och lillsystern börjad
Hittade mitt andra minneskort till kameran nu också så har laddat in de lilla bilderna som fanns där. Bland annat ifrån när vi va på skansken. Jag vet inte riktigt vilken dag, men en söndag så det måste ha varit den 2 maj.. aja de spelar ingen roll vi va där iallafall.

Går inte alls att lägga upp bilder just nu då hela datorn hänger sig!!
Men någon annan dag snart kommer det nog upp.

Ska fortsätta med att skriva på min svenska novell som ska vara klar till i morgon nu.
Om jag inte skriver mera, så godnatt!

-

Känner mig som världens sämsta flickvän,

för att jag alltid lyckas få dig ledsen & irriterad..

Förlåt, de är inte meningen..

Jag måste vara misslyckad!


13 maj

jag saknar närheten. Finns det bättre sätt att förklara det på?

Ludwig var här i helgen. Han kom hit på fredagen. Det blev först bara tyst när vi sågs jag var så glad att jag inte visste vad jag skulle säga. Sen gick vi upp och sa hej i princip. Åh vad längesen de va vi sågs. Vi pratade lite, låg i sängen och tittade på "The Love Guru". Jag höll på att somna lite lätt när jag låg där på hans axel och myste. Men vi såg klart hela filmen och skrattade till de sjuka sakerna som kommer då och då. När filmen va slut hade klockan passerat tolv. Och han springer snabbt iväg till sin väska och hämtar en blå liten fyrkantig ask. Räcker fram den, ler och säger, Grattis på födelsedagen Hjärtat.


Jag öppnar asken och där i ligger ett litet silver armband med en berlock med tre sidor på. Våra namn är ingraverade på varsin  sida, och på den tredje står det "Forever Together". Jag blev så sjukt glad över det, de va så sött att jag slöngde mig runt halsen på honom. Han hjälpte mig att sätta dit den ordentligt. Han berättade att han ficl extrabeställa mindre kedja då jag är så liten. Så söt.

Sen gick vi och fixade oss inför natten. Jag låg i hans famn hela natten och låg och tittade på armbandet flera gånger om. Jag tittar på de varje dag. Varje stund. Precis som de med Stjärnan som jag har.
Jag låg i hans famn, med hans mjuka trygga armar omkring mig. vad jag hade saknat att lega där.
Sen somnar vi.

Vaknar dagen efter, på Lördagen. Småpratar och myser lite. Sen knackar det på dörren och resten av familjen står där ute. Brandlarmet går. Tjutar högt som jag vet inte vad och de bankar ännu mer på dörren. Vi klär oss lite snabbt och öppnar dörren. Då hade dem gått ner för att få de sluta tjuta. De skulle gratta mig med tårta, ljus och lite annat.
Inte varje dag man vaknar av att brandlarmet går.

Vi äter lite tårta i sängen. Ligger och myser lite till. Efter ett tag går vi ner och ska se efter vad de andra gör. Vi sätter oss i soffan med sofie som sitter och tittar på DisneyChannel. Låg där under en filt, i hans famn återigen. Älskar den platsen.

Efter en stund tar vi bussen in till Heron City (en stor byggnad med bowling, bio m.m)
Vi satte oss och åt på PizzaHut. tror att det stavas så..
vi skrattade och åt. Sen var de tänkt att vi skulle bowla lite grann, men då va de så mycket folk där så de hade höjt priset väldigt mycket. Vi gick runt inne på Mediamarkt och på Willys. Köpte även tuggummi då båda luktade vitlök i munnen haha!

Vi gock och satte oss på en bänk för att vänta på att insläppet till biosallongen skulle öppna. Vi skulle se "Farsan". Den var helt okej, men rätt sorglig på många ställen. Vi satt och tittade, skrattade, hade kul tillsammans.


 





På söndagen hade vi fått besök utav min farbror som bor i linköping. Vaknade dessutom vid lunchtid så vi klädde på oss och gick ner för att äta. Lite senare fick vi skjuss in till Södertälje Syd där Ludwig skulle ta tåget till Arboga. Vi gick upp och satte oss för att vänta. jag började redan känna mig ledsen. Inte så konstigt, de gör jag alltid när vi åker ifrån varandra, precis som att jag gör de när vi ses, men av ren lycka av att se honom igen.


Snart ses vi igen, och jag kan inget annat än att hoppas  på det bästa..

sömnlös natt

När jag gick och la mig igår frös jag som en idiot. Drog på mig tjocksockar, byxor och en skitstor varm tröja. Jag frös mig till sömns och sov i fyra timmar, sen vaknade jag klockan 04:00.  Jag va sjukt trött, men kunde  inte somna om. Det va helt omöjligt. Det gick inte alls.

Jag hatar Pollen..

Torsdag 7 maj. Städdag

Precis tryckt i mig en Plopp glass, smakar precis som chokladen gör. Någon som provat den ?

Hela dagen har gått åt till att städa rummet, jaa jag är så seg på att städa när de finns så mycket roligare saker. Men det lönar sig. Jag tror dessutom att min glädje just nu är lite genomskinlig.
Älskling kommer i morgon!!
Älskling kommer i morgon!!
Älskling kommer i morgon!!
Älskling kommer i morgon!!





4 maj tisdag

 Sitter i skolan och har turism uppgifter att göra. Jag ska ta itu med dem om en liten stund.
Senare idag blir det fika med Erika på stan och kanske träffa Marcus lite snabbt innan jag åker vidare hemmåt.
´Måste plugga en massa ikväll med, blää på det. 


Hahaha jag kan inte sluta skratta!!

Danny: Ja men duvet, man åker förbi den vägen och ut till ön där?

Johnny: Jahaaa, däär! det är typ sån där.. fågelskit?

Louise: *börjar gapskratta*

Danny: ......fågelskit?

Johnny: Oj... fågelreservat mena jag!




Snart är det fredag! bara tre dagar kvar äntligen. Längtar som inte vet vad. Även om jag fyller år på lördagen så längar jag mycket mycket mer till fredagen. Undrar varför? :)


Nej nu måste jag göra klart lite uppgifter.


Måndag 3 maj

Nu är jag hemma! Hade ingen sammhällslektion på morgonen så jag började inte förän klockan 13.00 idag. Vaknade tidigt och ringde upp Ida runt tiotiden. Vi skulle in till södertälje. Jag åkte någon timme tidigare för att jag skulle kolla efter en sak till mor min. Sen gick jag ner till stationen och mötte Ida. Vi tog bussen upp till skolan då jag skulle ha Fotografisk Bild. Vi hämtade ut en kamera och ja...Alla bilderna kommer inte upp! Men här är iaf några :)



Här står vi med klaffbron i bakgrunden. haha jag ramlade ner i en liten grop som var på marken hela tiden, tog hundra år att ta sig upp!*




Här sitter vi då och tittar ut övet vattnet och pratar om ALLT mellan killar och brända köttbullar, som också kan vara så sjuuuuuukt jobbigt.





Friiii som en fåååågel!




Hittade någon vägg med dörr på. hahah efter att den här bilden togs öppnades dörren och vi sprang som idioter där i från, de va en motorcykel cyklist som skulle ut. Det visade sig vara ett garage..



Sista bilden just nu, Någon som kan gissa på vad detta är? :)

Valborg

Godmorgon!
Idag är det första maj. Hur är det med er?
Med mig är det hur fint som helst. Igår var det en mysig dag/kväll med mycket roliga händelser.
ska ta och berätta lite om den



*oooh happy day!*
haha,morgonen började inte så bra. Morgontrött som bara den och hittade ingenting.
sen började håret att krångla. ni skulle sett min lugg! haha,

Satt i skolan och hade lektion då de ropar ut i högtalarna att alla samlas på gräset utanför entrén. Det var mösspåtagning för treorna. Vi gick ut och ställde oss där, haha jag och Sheila stod på en utav bänkarna för att se över de andra som är så mycket längre än oss. Treorna stod där, med sina studentmössor på sig och väntade på att rektorn skulle komma ut och hålla ett tal. Hon kommer ut och började prata om när de grundade skolan.
men då började det självklart regna! Springer in genom entrén och hade talet där i stället. Efter det fick vi sluta, klockan var väl runt tolv. så jag åkte ner till centralen och mötte upp Citrus och Sara, och gick och satte oss på ett café. och det var skönt! blev mycket skratt och trams. Så länge sen jag träffade Citrus, omkring förra året! Men nu äntligen så hade båda två tid. Skönt det.



När vi väl kom ut från cafét så bestämde vi oss för att gå lite i södertäljes skogar. haha!
Och helt plötsligt när vi lufsade omkring där i skogen så upptäckte vi att vi hade gått vilse, IGEN! Och det tog ett bra tag innan vi hittde ut ur skogen!






fyfan att jag ska vara så klantig som jag va igår också, slog ihjäl mig idag när jag gick ut från bussen. Snubblade på skosnöret, snubblade i stan snubblade på en tjejs väska när jag skulle av tåget. Suck stonk stön!



(bilden är inte från igår)

RSS 2.0